Varte podľa korenia

Detská pečená polievka z červenej šošovice, feniklu, s makovým olejom a mandľami

Dětská pečená polévka z červené čočky, fenyklu, s makovým olejem a mandlemi

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
10 min. restovanie zeleniny
25 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vaříme dětem

Potrebujeme

250 g červenej šošovice
1 väčšia cibuľa
2 mrkvy
1 čerstvý fenikel
1/2 l kokosového alebo mandľového mlieka
2 lyžičky korenia Strukovinky od Silvinky
makový olej
mandle
soľ
toustový chlieb na krutóny
maslo

Cestovinky od maminky nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na drobno, mrkvu na kolieska, fenikel na tenké plátky. Mandle opražte na suchej horkej panvici. Toustový chleba nakrájajte na kocky, opražte ho na masle a nechajte vychladnúť. Šošovicu zalejte vriacou vodou a nechajte napučať.

2V panvici na kvapke makového oleja začnite pražiť cibuľu, fenikel a nakoniec pridajte mrkvu. Pražte, pokiaľ nie je mrkva zlatá. Pridajte šošovicu aj s tekutinou, prisypte korenie Strukovinky od Silvinky. Zalejte kokosovým alebo mandľovým mliekom, osoľte, dobre premiešajte a prelejte do zapekacej misky alebo pekáča.

3Dajte do vyhriatej rúry na 160 °C a pečte s priklopeným vekom cca 25 minút.

4Po upečení prelejte do hrnca a kuchynským tyčovým mixérom pečenú polievku rozmixujte do hladka. Hrnčekom vody dorieďte do požadovanej polievkovo-krémovej konzistencie, poprípade ešte môžete zjemniť kúskom masla.

5. Podávajte v miske alebo v hlbokom tanieri. Posypte praženými mandľami, krutónmi a všetko ešte ľahko polejte makovým olejom.

Skvelá výdatná polievka nie len pre deti. Kombinácia červenej šošovice, feniklu, maku a mandlí je absolútne úžasná.

Tip: Ako slávnostnú variantu môžete miesto mandlí použiť ľahko opražený biely mak.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Cestovinky od maminky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie