Varte podľa korenia

Zemiakové knedlíky so slivkami

Bramborové knedlíky se švestkami

počet osôb
3

čas prípravy
45 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Sladká jídla

Potrebujeme

6 starých zemiakov (typ C, ak knedlíky budete robiť z nových zemiakov, je nutné pridať ešte 3 kl kukuričnej múky)
2 hrsti hl. múky
1 kl soli

slivky
mak
maslo
cukor

Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky uvarte v šupke a po vychladnutí olúpte. 

2Olúpané zemiaky nastrúhajte a zmiešajte so zbytkom surovín. Rukami spracujte na hutné, ale mäkké cesto (nesmie byť tvrdé, nešlo by potom pekne zabaliť), prípadne zahusťujte po troškách hladkou múkou.

3Slivky umyjte. Lyžicou porcujte cesto na pomúčenú plochu, kde z jednotlivých kúskov urobíte na placky, do ktorých budete baliť slivky. Pracujte pomúčenými rukami. Na placku vždy položte slivku, spojte rohy okolo slivky k sebe, vezmite do dlaní a jemne vaľkajte medzi dlaňami do guličky.

4Do hrnca dajte variť vodu. Knedlíky vkladajte do vriacej vody a varte asi 6 minút. Po chvíľke (asi 2 minútach) jemne vareškou premiešajte, aby sa odlepili zo dna (pozor, nech ich nepotrháte). Keď knedlíky vyplavú, sú hotové. Nevarte ich dlhšie, rozvarili by sa.

Podávajte ich zasypané mletým makom, trochou cukru a zaliaté maslom:) Mňam!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky