Varte podľa korenia

Bezlepkové anglické rožky

Bezlepkové anglické rohlíky

počet osôb
2

čas prípravy
20 min. príprava
45 min. kysnutie
30 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Bez lepku

Potrebujeme

250 g bezlepkovej múky (my sme použili Schär Mix B)
225 ml vlažnej vody
12 g kvasníc
štipka soli
12 ml olivového nebo repkového oleja

100 g anglickej slaniny
100 g eidamu
Méďa gril

Méďa gril nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si cesto. Vo väčšej mise zmiešajte múku, soľ, kvasnice a vodu a vypracujte hladké cesto. Na záver prilejte olej, zapracujte do cesta, misu zakryte utierkou a nechajte cca 45 minút kysnúť na teplom mieste. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.

2Rúru rozohrejte na 200 °C.

3Pracovnú plochu poprášte múkou, dajte na ňu vykysnuté cesto a prepracujte. Rozdeľte ho na 5 rovnako veľkých dielov a vytvarujte z nich rožky. Každý rožok posypte zmesou Méďa gril, dajte na ne slaninu a eidam.

4Pečte v rozohriatej rúre do zlata. 

Tip: Rožky budú dobré aj druhý deň, stačí ich rozohriať v rúre.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Méďa gril

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie