Varte podľa korenia

Anglické rožky

Anglické rohlíky

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
2 hod. kysnutie
20 min. Pečenie

obtiažnosť
obtížné

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

300g polohrubej múky
200g hladkej múky
2 PL mlieka
260ml vlažnej vody
20g oleja
10g soli
17,5 g čerstvého droždia alebo 1,5 pl instantného droždia
5g cukru
vajce na potretie
Korenie Gril a ražeň
300g Eidam (plátky)
250g Anglická slanina (plátky)

Gril a ražeň nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si kvások: Do misky dajte 2PL vlažného mlieka, rozdrobené droždie, cukor a 1PL hladkej múky. Všetko zamiešajte a nechajte kvások vykysnúť.

2Do veľkej misy preosejte múku, pridajte kvások, olej a vodu.

3Poriadne cesto prepracujte, nech v ňom niesu hrudky.

4Nechajte cesto na teplom, suchom mieste kysnúť cca hodinu a pol. Než zdvojnásobí svoj objem.

5Vykysnuté cesto si rozdeľte na 8 rovnakých dielov.

6Každý diel cesta pozdĺžne vyvaľkajte, zrolujte do tvaru rohlíka a následne rukou zvrchu jemne stlačte, nech je trochu plochý a dobre na ňom drží slanina so syrom.

7Pripravené rožky si poukladajte na plech s papaierom na pečenie a nechajte ešte 15 minút kysnúť.

8Potrite rožky rozšľahaným vajíčkom, pokryjte plátkami anglickej slaniny, posypete jemne korením Gril a ražeň a nakoniec pokryjte plátkami syra.

9Rožky pečte na 210°C cca 15-20 minút. (doba pečenia sa môže líšiť, podľa druhu rúry).


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Gril a ražeň

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie