Recepty

Anglické rožky

Anglické rohlíky

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
2 hod. kysnutie
20 min. Pečenie

obtiažnosť
obtížné

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

300g polohrubej múky
200g hladkej múky
2 PL mlieka
260ml vlažnej vody
20g oleja
10g soli
17,5 g čerstvého droždia alebo 1,5 pl instantného droždia
5g cukru
vajce na potretie
Korenie Gril a ražeň
300g Eidam (plátky)
250g Anglická slanina (plátky)

Gril a ražeň nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si kvások: do misky nalejte 2PL vlažného mlieka, rozdrobené droždie, cukor a 1PL hladkej múky. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte kvások vykysnúť.

2Do veľkej misy preosejte múku, pridajte kvások, olej a vodu.

3Dôkladne cesto prepracujte, aby v ňom neboli hrudky.

4Nechajte cesto na teplom, suchom mieste kysnúť cca hodinu a pol, kým nezdvojnásobí svoj objem.

5Vykysnuté cesto si rozdeľte na 8 rovnakých dielov.

6Každý diel cesta pozdĺžne vyvaľkajte, zrolujte do tvaru rožka a následne rukou zvrchu jemne pritlačte, aby bol trošku plochý a dobre na ňom držala slanina so syrom.

7Pripravené rožky poukladajte na plech s papierom na pečenie a nechajte ešte 15 minút kysnúť.

8Potrite rožky rozšľahaným vajíčkom, prikryte plátkami anglickej slaniny, trošku posypte korením Gril a ražeň a nakoniec prikryte plátkami syra.

9Rožky pečte pri teplote 210°C cca 15-20 minút. (doba pečenia sa môže líšiť, v závislosti od druhu rúry).

Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Gril a ražeň

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie