300g polohrubej múky
200g hladkej múky
2 PL mlieka
260ml vlažnej vody
20g oleja
10g soli
17,5 g čerstvého droždia alebo 1,5 pl instantného droždia
5g cukru
vajce na potretie
Korenie Gril a ražeň
300g Eidam (plátky)
250g Anglická slanina (plátky)
1Pripravte si kvások: do misky nalejte 2PL vlažného mlieka, rozdrobené droždie, cukor a 1PL hladkej múky. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte kvások vykysnúť.
2Do veľkej misy preosejte múku, pridajte kvások, olej a vodu.
3Dôkladne cesto prepracujte, aby v ňom neboli hrudky.
4Nechajte cesto na teplom, suchom mieste kysnúť cca hodinu a pol, kým nezdvojnásobí svoj objem.
5Vykysnuté cesto si rozdeľte na 8 rovnakých dielov.
6Každý diel cesta pozdĺžne vyvaľkajte, zrolujte do tvaru rožka a následne rukou zvrchu jemne pritlačte, aby bol trošku plochý a dobre na ňom držala slanina so syrom.
7Pripravené rožky poukladajte na plech s papierom na pečenie a nechajte ešte 15 minút kysnúť.
8Potrite rožky rozšľahaným vajíčkom, prikryte plátkami anglickej slaniny, trošku posypte korením Gril a ražeň a nakoniec prikryte plátkami syra.
9Rožky pečte pri teplote 210°C cca 15-20 minút. (doba pečenia sa môže líšiť, v závislosti od druhu rúry).
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.