Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Marocký kurací tajine

 



počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

4 kuracie stehná
1 lyžica olivového alebo rastlinného oleja
2 cukety
3 zemiaky
2 mrkvy
2 paradajky alebo plechovka paradajok
1 cibuľa
1 malá plechovka cíceru
korenie:
1 čajová lyžička rímskej rasce
1 čajová lyžička papriky
1 čajová lyžička škorice
1 čajová lyžička rasce
1 čajová lyžička šafránu
1/2 čajovej lyžičky zázvoru
muškátový oriešok
soľ
čierne korenie
čerstvý koriander

300g kuskusu
1 čajová lyžička olivového oleja
Voda

Rasca rímská mletá nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Šafran 1g nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Muškátový orech celý nakúpite tu
Muškátový orech mletý nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Šafran 2 g nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo väčšom hrnci restujte kuracie stehná na lyžici oleja kým nezozlatnu.

 

2Medzitým olúpte a nakrájajte zeleninu: mrkvu nakrájajte na polovicu a potom pozdĺžne. Rovnako to platí aj pre cukety. Cibuľu nakrájajte na prúžky a zemiaky na štvrťky.

 

3Zeleninu vložte ku kuraciemu mäsu, pridajte korenie a paradajky. Všetko prelejte trochou vody (3/4 pohára vody).

 

4.Varte asi 1 hodinu a na posledných 10 minút pridajte plechovku cíceru a čerstvý koriander.

 

Kuskus:

1.Kuskus vložte do misy, pokvapkajte lyžičkou oleja a zalejte vriacou vodou v pomere jeden diel kuskusu na dva diely vody. 

 

2.Nechajte kuskus 10 minút odpočinúť pod pokrievkou a potom jemne pretraste vidličkou.