Varte podľa korenia

Zverinový kotlíkový guláš

Zvěřinový kotlíkový guláš

počet osôb
8

čas prípravy
15 min. príprava
120 min. varenie gulášu

obtiažnosť
střední

druh jedla
Guláše

Potrebujeme

1,5 kg mäsa zo zveriny (jeleň, diviak, srnčie)
4 veľké cibule
4 PL masti
2 ČL korenie ZVERINA
1 PL korenie VEGE - RAJČÁTKA
2 PL korenie PAPRIKA SLOVENSKÁ LAHÔDKOVÁ
1 PL korenie PAPRIKA ÚDENÁ
1 PL korenie MAJORÁNKA
3 väčšie zemiaky
3 strúčiky cesnaku
soľ

Zverina nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Vege - rajčátka nakúpite tu
Majorán nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na jemno. V hrnci rozohrejte masť a orestujte na ňom cibuľku do zlata. Zemiaky očistite, dva nakrájajte na kocky a jeden nastrúhajte na jemnom strúhadle.

2Mäso nakrájajte na kocky cca 2 x 2 cm. Akonáhle je cibuľka zlatá, pridajte mäso a opečte zo všetkých strán. Pridajte korenie ZVERINA a orestujte. Podlejte trochou vody, duste do polomäkka a občas ešte podlievajte trochou vody.

3Keď je mäso čiastočne mäkké, pridajte obe PAPRIKY, VEGE-RAJČÁTKA, zemiaky nakrájané na kocky a duste ďalej, kým nebude mäso úplne mäkké. 

4MAJORÁNKU pošúchajte v dlaniach, cesnak nastrúhajte a všetko pridajte do gulášu. Guláš zahustite strúhaným zemiakom, ešte chvíľu povarte, prípadne dorieďte vodou na požadovanú konzistenciu a osoľte podľa chuti.

5Podávajte s pečivom.

Existujú tisíce druhov gulášov, tento patrí k mojím obľúbeným. Je veľmi jednoduchý, rýchly, nepotrebujete veľa surovín a uvaríte ho doma v hrnci alebo v kotlíku na záhrade. Veľmi rád tento guláš varím na poľovníckych stretnutiach. V zime poľovníkov skvele zasýti a zahreje.

Dobrú chuť!

Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Zverina
Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková
Všetky recepty s korením Paprika údená
Všetky recepty s korením Vege - rajčátka
Všetky recepty s korením Majorán

Späť na začiatok kuchárky