Varte podľa korenia

Zimní šalát s pečenou tekvicou

Zimní salát s pečenou dýní

počet osôb
4

čas prípravy
25 min. príprava
30 minut Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Saláty

Potrebujeme

1 brokolica aj s hlúbom
1/2 tekvice hokkaido
2 lyžice rastlinného oleja
soľ, čierne korenie
120g kuskusu
1/4 zeleru
2 lyžice citrónovej šťavy
100g kučeravého kelu

Dresing:
2 lyžice dijonskej horčice
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžica tekutého medu
1 lyžička horčicových semienok
2 lyžice vody
soľ, čierne korenie

červené hrozno bez kôstok
lieskové orechy
hoblinky parmezánu (môžete vynechať)

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Horčičné semienko nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru rozohrejte na 180°C a plech vyložte papierom na pečenie.

2Brokolicu rozkrájajte na ružičky a dajte na bok. Hlúb brokolice a tekvicu pokrájajte na kocky s veľkosťou sústa a dajte na plech. Pokvapkajte olejom, osoľte, okoreňte a miešajte, až sa krásne obalí v oleji a korení. Pečte 10 minút, potom pridajte ružičky brokolice a pečte ešte 20 minút, až kým všetká zelenina nezmäkne a bude zlatá.

3Očistite zeler a nakrájajte ho na tenké prúžky. Tie potom premiešajte s citrónovou šťavou a dajte na bok.

4Uvarte kuskus podľa návodu na obale.

5Všetky ingrediencie na zálievku zmiešajte v mise a dochuťte podľa vašej potreby.

6Do misy vsypte kel a zľahka premiešajte, aby sa obalil zálievkou. Pridajte upečenú zeleninu, kuskus, zeler a premiešajte. 

7Guličky hrozna rozrežte napoly.

8Orechy nasekejte nahrubo a zľahka orestujte. 

Servírujte ešte teplé, posypané guličkami hrozna, orestovanými orechmi a pár hoblinkami syra.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Horčičné semienko
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky