Recepty

Perkelt zo sumca s haluškami s tvarohom a kôprom

 Sumčí perkelt s haluškami s tvarohem a koprem

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
20 minut pečenie
30 minut príprava príloh

obtiažnosť
střední

druh jedla
Světová kuchyně

Potrebujeme

1 kg filety zo sumca
1 biela paprika
1 červená paprika
1 veľká cibuľa biela
1 veľká cibuľa červená
3 väčšie olúpané paradajky
2 lyžice masti
1dcl bieleho vína
2 PL našej novinky MAĎARSKO
1ČL GARLIC PEPPER
1ČL DRVENÁ RASCA
soľ

Halušky:
zemiaky cca 1kg
hladká múka
soľ
tvaroh
čerstvý kôpor
maslo

Maďarsko nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Filety nakrájajte na väčšie kúsky, posypte ich soľou, DRVENOU RASCOU a zmesou GARLIC PEPPER. V panvici rozohrejte lyžicu masti, mäso prudko opečte a dajte na tanier.

2Papriky očistite, nakrájajte na malé prúžky. Paradajky sparte horúcou vodou, olúpte, nakrájajte na väčšie kocky a cibuľu nasekajte na drobno.

3V panvici rozohrejte dve lyžice masti, na ňom nechajte zružovieť cibuľu, pridajte prúžky papriky, paradajky, biele víno a našu novinku zmes MAĎARSKO.

4Všetko chvíľu restujte, potom podlejte hrnčekom vody a do zeleninového základu vmiešajte mäso z taniera. Všetko dajte do pekáča a pečte bez vrchnáku v rúre cca 15 minút pri teplote 160 stupňov, občas premiešajte.

Halušky:

5Zemiaky očistite a nastrúhajte na jemné rezance.

6Pridajte múku a soľ. Tajomstvo koľko čoho, spočíva v tom, že cesto na halušky nemôže byť ani riedke ani husté.

7Do vriacej vody s trochou soli, cez haluškovač pretrite cesto a počkajte kým halušky vyplávajú na povrch. Ešte minútu povarte potom sitkom vyberte a dajte do misy.

8Do halušiek dajte tvaroh, nasekajte čerstvý kôpor, pridajte maslo a dobre premiešajte.

9Perkelt nesmie byť ani hustý ani riedky. Dobre perkelt premiešajte a podávajte s haluškami v miske alebo na hlbokom tanieri. Môžete ozdobiť plátkom citróna a lyžicou kyslej smotany.

Originálne tradičné jedlo z Maďarska, na ktorom si pochutíte hlavne v okolí Balatónu. Recept vyzerá zložito, ale nič zložité to naozaj nieje. Ak máte radi maďarské chute, neváhajte a tento perkelt zo sumca s haluškami, tvarohom a kôprom si doma určite uvarte.

Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty ZDIEĽAJTE. Ďakujeme Davídci


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Maďarsko
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie