Varte podľa korenia

Králičí vývar s ryžovými ňokmi s mrkvou a hráškom

Králičí vývar s rýžovými nočky s mrkví a hráškem

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
60 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vývary

Potrebujeme

1 králik bez zadných stehien a chrbta (toto mäso použijeme inde)
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibuľa
1 ČL Nesoldíka
1 ČL Ranč mix
ALEBO klasická varianta korenia:
5 guličiek nového korenia
3 guličky čierneho korenia
2 bobkové listy
soľ podľa chuti

Ryžové ňoky
3 hrsti uvarenej ryže
2 hrste hrášku
2 hrste na kocky nakrájenej mrkvy
1 hrsť nadrobno nakrájanej jarnej cibuľky
2 vajcia
2 PL detskej krupice
2 PL hrubej múky

Nesoldík nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Slovenská zmes Fajnotka nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.

2Všetkú vodu vylejte, opláchnite hrniec aj mäso a znova zalejte vodou.

3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte mierne vrieť s poodkrytou pokrievkou. Vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte späť.

Upozornenie pri dávkovaní korenia Nesoldík: 

U NESOLDÍKA PLATÍ PRAVIDLO: LEN 1 MALÁ ČAJOVÁ LYŽIČKA NA 4 LITRE VÝVARU. Pokiaľ dáte viac, bude to silné, horké a budete musieť riediť!

RYŽOVÉ ŇOKY

5Všetky suroviny zmiešajte a dobre spracujte kým sa úplne spoja.

6Mokrou rukou vytvorte malé ňoky alebo gule a varte cca v 1 litry vývaru približne 10 minút.

Podávajte v miske alebo hlbokom tanieri preliate vývarom a posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Slovenská zmes Fajnotka
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Bobkový list celý

Späť na začiatok kuchárky