Varte podľa korenia

Bobaľky dezert

Bobaľky dezert

počet osôb
4

čas prípravy
80 min. príprava
60 min. kysnutie
10 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vánoce

Potrebujeme

350 ml mlieka
2 PL cukru
1 ks droždia
500 g polohrubej múky
1 ks vajce
štipka soli
100g masla

mak
práškový cukor
mlieko
maslo

Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si kvások z mlieka, cukru a droždia.

2V miske zmiešajte múku, vajce, soľ, maslo a kvások. Vypracujte vláčne cesto a v miske nechajte prikryté utierkou,asi hodinu kysnúť.

3Z cesta vyvaľkajte tenké valčeky a narežte ich na 1cm bobaľky.

4Bobaľky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Neukladajte príliš blízko k sebe, lebo ešte nakysnú. Pečte v rúre na 200°C dozlata.

5Hotové bobaľky polejte horúcim mliekom zmiešaným s cukrom. Keď bobaľky zmäknú prebytočné mlieko zlejte. Na záver posypte makom a polejte roztopeným maslom.

Sladká bodka na záver štedrej večere, ktorú Slováci poznajú aj pod názvami ako sú opekance, pupáky, pupáčiky, pupáčky. Skúste si ich pripraviť aj v bežný deň a pre ešte vianočnejšiu chuť poprášte škoricou. Deti toto sladké jedlo zbožňujú a po maku aj sladko spinkajú. :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky