Domáca vegánska sojanéza

Potrebujeme
200 ml sójového nápoja
400 ml rastlinného oleja
1 lyžice dijonskej horčice
šťava z polovice citróna
soľ
biele korenie
Postup prípravy
1Všetky suroviny vyberte z chladničky minimálne hodinu pred samotnou prípravou jedla. Všetko musí mať izbovú teplotu, inak hrozí, že sa majonéza zrazí.
2Mlieko, olej a horčicu dajte do vysokej nádoby a tyčovým mixérom všetko rozmixujte do kompaktnej zmesi. Trvá to len pár minút a zo všetkých ingrediencií sa stane hladká jednotná zmes podobná majonéze.
3Nakoniec dochuťte soľou, citrónovou šťavou a mletým bielym korením.
Sajonézu spotrebujte čo najskôr. Nevydrží v chladničke tak dlho, ako kupovaná.
Dobrú chuť :)
