Korenie pochádza zo starovekej Indie a je o ňom zmienka už v sanskrtu. Jeho celé meno je pieprovník. Dnes poznáme okolo 2000 druhov pieprovníku, väčšina z nich sú byliny a popínavé liany. Vyskytujú sa všade v tropickom a subtropickom pásme, niektoré aj vo vyšších polohách. V Európe nie je žiadny pieprovník pôvodný. Prvé použitie ako korenie bolo zaznamenané pred 9000 rokmi v Thajsku.
Guličky sa zbierajú vtedy, keď začnú červenať a potom sa sušia niekoľko dní, až získajú hnedú alebo čiernu farbu. Zelené korenie je korenie zbierané ešte nedozreté a biele korenie je naopak dozreté korenie zbavené šupky.
Používa sa k nakladaniu zeleniny a mäsa, ku korenení vývarov a polievok, mäsa a šalátov.
Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.
Ďalšie žufanky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.