Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Jelení vývar

 



počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
120 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zvěřina

Potrebujeme

cca 1,5 kg rebier z jeleňa, krku alebo polievkovej zmesi
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
kúsok póru
1 malá cibuľa
1 ČL korenia NESOLDÍK
1 ČL korenia ZVERINA
soľ

ALEBO klasická varianta použitia korenia:
5 guličiek NOVÉHO KORENIA
5 guličiek ČIERNEHO KORENIA
2 guličky JALOVCA
2 listy BOBKOVÉHO LISTU

obľúbené cestoviny

Nesoldík nakúpite tu
Zverina nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Jalovec celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.

2Všetkú vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znovu zalejte vodou.

3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len jemne vrieť s mierne otvorenou prikrývkou. Vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť.

Podávajte s rezancami alebo inou polievkovou cestovinou.