Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Bojnické hovädzie ragú s tarhoňou

 



počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
120 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Hovězí

Potrebujeme

1 kg hovädzieho mäsa (predné alebo krk)
3 väčšie cibule
1 ČL ÚDENÉ PAPRIKY
1 ČL DRVENÉ CHILIES
2 ČL GARLIC PEPPER
3 PL masti
2 ČL kremžskej horčice
soľ
tarhoňa

Chilli drvené nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso očistite od blán, nakrájajte ho na prúžky, cibuľu olúpte a nakrájajte na polohrubo.

2Na masti orestujte cibuľu do ružova, pridajte mäso, CHILLIES a prudko ho opečte. Duste vo vlasnej štave do polomäkka prípadne trochu podlejte.

3Asi po hodine pridajte kremžskú horčicu, ÚDENÚ PAPRIKU a GARLIC PEPPER. Opäť trochu podlejte vodou vyduste úplne do mäkka a nechajte tekutiny zredukovať na minimum.

4Tarhoňu uvarte podľa návodu na obale a podávajte s hotovým ragú. Môžete prílohu vymeniť za ryžu či chlieb.

Veľmi jednoduchý recept zo stredného slovenska. Ragú sa skvele hodí tiež k prívarkom či špenátu.

Dobrú chuť