Pri kúpe 2 darčekových balíčkovDOPRAVA ZADARMO

Hrachová kaša s údeninou

 



počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
40 minut varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Česko

Potrebujeme

1 šálka žltého hrachu, najlepšie cez noc namočený
1 väčšia cibuľa
kúsok slaniny
1lyžička korenia balkánska čubrica alebo saturejka
1 lyžička zmesi Garlic pepper alebo 2 strúčiky cesnaku
soľ

Strukovinky od Silvinky nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Hrach namočte cez noc do vody. Cibuľu nasekajte na drobno, slaninu na kocky.

2V hrnci najprv opečte slaninu, potom do zlata opražte cibuľu a nakoniec pridajte namočený hrach aj s tekutinou.

3Pridajte ešte hrnček vody, všetko korenie a varte do mäkka. Nakoniec všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladkej kaše a dosoľte podľa chuti.

Podávajte s upečenou klobáskou, vareným moravským údeným alebo len tak s volským okom. Toto jedlo je tradičným jedlom na Vianoce hlavne na Slovensku.