Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Sedlácke trhané mäso

 



počet osôb
5

čas prípravy
10 min. príprava
300 min. pomalé pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Davídkovy speciality

Potrebujeme

1 kg bravčového pleca
1 lyžica zmesi Trhané & Sušené mäsá
1 lyžička Garlic pepper
2 lyžičky Granulovanej cibule
6 lyžíc slnečnicového oleja
6 lyžíc čierneho piva
hrubozrnná soľ

chleba na topeničky
kyslé uhorky
plnotučná horčica
2 červené cibule
čierne pivo
1/2 lyžičky zmesi Amerika

Trhané & sušené mäsá nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Cibuľa granulovaná nakúpite tu
Amerika nakúpite tu

Postup prípravy

DEŇ PRVÝ

1Mäso očistite od blán a pripravte si marinádu. Všetko korenie, olej, pivo, trochu soli a cibuľu zmiešajte a dajte do uzatvárateľného vrecka aj s mäsom. Marinádu do mäsa dobre votrite, uzavrite vrecko a vložte do chladničky.

DEŇ DRUHÝ

1Mäso dajte na plech, prelejte marinádou, podlejte 1 dcl čierneho piva a pomaly pečte priklopené vekom pri teplote 125 °C cca 4,5 hodiny, pokiaľ sa mäso nerozpadá. Každú hodinu ho raz prelejte výpekom.

2Keď je mäso úplne mäkké, dvoma vidličkami ho roztrhajte na menšie kusy. Premiešajte s výpekom a ešte nechajte bez veka v trúbe cca 20 minút dopiecť.

3Na suchej panvici opečte chleba a topeničky potrite horčicou. Uhorky nakrájajte na plátky.

4Cibuľu nakrájajte na kolieska a dajte restovať na kvapku oleja. Po 5 minútach prilejte 1 dcl čierneho piva a nechajte ho odpariť. Celý proces zopakujte aspoň 3 krát, pokiaľ vám cibuľa nezačne karamelizovať. Prisypte zmes Amerika, premiešajte, nechajte chvíľu vychladnúť a začnite vrstviť. Prvá vrstva na topeničke je karamelizovaná cibuľa, nasleduje nakrájaná kyslá uhorka a nakoniec veľká porcia trhaného mäsa.

Príde návšteva? Chystá sa výdatná večera alebo napríklad nočná párty? Tam sa toto jedlo skvelo hodí. Naučte sa trhané mäsá a poďte s nami na vlne street foodu.

Dobrú chuť praje Davídek!