Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Cícerové karí so špenátom

 



počet osôb
5

čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

1 lyžice čerstvo nastrúhaného zázvoru
2 lyžičky KURKUMY
1 lyžičky rímskej rasce
štipka mletého muškátového oriešku
chilli podľa chuti
500 ml paradajkového pyré
400 ml kokosového nápoja
200 ml zeleninového vývaru
150 g namočenej červenej šošovice
10 cherry paradajok
1 plechovka cíceru (alebo 400 g uvareného)
120 g čerstvého baby špenátu
slnečnicový olej
javorový sirup
hrsť čerstvého koriandra
soľ

Kurkuma nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo väčšom hrnci zohrejte olej na strednom výkone a opečte na oleji zázvor, rímsku rascu, chilli a kurkumu.

2Keď začne korenie voňať, prilejte paradajkové pyré, kokosový nápoj, vývar, prisypte šošovicu a na štvrtiny nakrájané cherry paradajky. Všetko dôkladne premiešajte, osoľte, pridajte muškátový oriešok a nechajte variť, kým šošovica nezmäkne. Uvarenú zmes dochuťte podľa chuti javorovým sirupom a dosoľte.

3Zmes odstavte zo sporáku a pridajte prepláchnutý cícer a čerstvý špenát. Keď špenátové lístky zvädnú, môžete karí podávať. Najvhodnejšou prílohou je jazmínová ryža s čerstvými lístkami koriandra, ale môžete vyskúšať napríklad aj pita chlieb alebo quinou.

Dobrú chuť.