Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

🇨🇳 Smažené rezance na divoko

 



počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

300 g vaječných pšeničných rezancov
3 strúčiky cesnaku
polovica menšej hlávky bielej kapusty
2 mrkve
1 velká červená cibuľa
3 jarné cibuľky
Judášove ucho
1 citrónová tráva
5 lyžíc rastlinného oleja

Na dochutenie:
ryžový ocot
sójová omáčka
korenie Orient alebo Česká Čína
ústricová omáčka

Orient nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Slovenská čína nakúpite tu

Postup prípravy

1Uvarte rezance vo vriacej vode, najlepšie na spôsob Al dente. Dĺžka varenia záleží na type zakúpených rezancov, túto informáciu nájdete pravdepodobne na obale.

2Mrkva, bielu kapustu, červenú cibuľu, Judášove ucho a citrónovú trávu nakrájate na tenké pásiky a spoločne s cesnakom prudko opečte vo woku na oleji tak, aby zelenina zostala chrumkavá.

3Potom do woku pridajte uvarené rezance a nakrájanú jarnú cibuľku. Poriadne premiešajte.

4Na záver dochuťte ustricovou a sójovou omáčkou, ryžovým octom, korením Orient, mletým čiernym korením a soľou. Všetky ingrediencie ešte chvíľu opečte pre lepšie spojenie chutí.

Prajeme vám dobrú chuť!