Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Malinový topping s kardamómom

 



čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

1 a 1/2 kg očistených a nakrájaných malín
1 l vriacej vody
500 g cukru
citrónová šťava (1 citrón)
1 balenie želírovacieho cukru extra 2:1 (Dr. Oetker)
1/2 ČL KARDAMÓM MLETÝ

Kardamóm mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Nakrájané a umyté maliny vložte do misky, roztlačte (napríklad pomôckou na pretláčanie zemiakov), zalejte 1 l vriacej vody a nechajte cez noc odstáť.  

2Maliny prepasírujte cez sitko do väčšieho hrnca.

3Do malinovej šťavy pridajte cukor, citrónovú šťavu, želírovací cukor, KARDAMÓM a dôkladne premiešajte. Za stáleho miešania priveďte malinovú zmes k varu a asi 5 minút povarte. 

4Odoberte prípadnú vytvorenú penu a urobte želírovaciu skúšku (malé množstvo toppingu odoberte a nechajte vychladnúť na tanieri – tanier môžete dať na 5 minút do mrazničky. Ak je topping príliš tuhý, pridajte do zmesi vodu a chvíľku povarte). 

5Hotový topping nalejte do vopred umytých pohárov a dôkladne uzavrite.

Tento poměr surovín vystačí na sedem 250ml pohárov.