Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Kapor v paprikovej múke

 



počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Ryby

Potrebujeme

štipka korenia Harissa
soľ
4 lyžice slovenskej lahôdkovej papriky
1 lyžica granulovaného cesnaku
4 lyžice hladkej múky
1 lyžica drvenej rasce
1 kg porciovaného kapra (bez kože)

Harissa nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

1Jednotlivé kúsky kapra osoľte a okoreňte zmesou Harissa.

2Vytvorte paprikovú múku tak, že zmiešate dohromady papriku, cesnak, rascu a múku.

3Kúsky kapra obaľte v paprikovej múke.

4Smažte na rozpálenom oleji. Po jeho začervenaní vždy otočte, a osmažte zo všetkých strán.

Podávajte s čerstvým chlebom.