Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Domáca rascová knedľa

 



počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
20 varenie knedle

obtiažnosť
střední

druh jedla
Přílohy

Potrebujeme

10 starších rožkov
2 žĺtky
sneh z 2 bielkov
šálka mlieka
4 vrchovaté PL cibule s výpekom z pečenej kačice (alebo iného mäsa)
2 dcl hrubej múky
1 PL DEVENEJ alebo CELEJ RASCE
soľ

Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

1Rožky rozkrojte pozdĺžne na polovicu a následne nakrájajte na väčšie kocky. Dajte na plech piecť do rúry s programom horúci vzduch s ventilátorom na vyššiu teplotu, aby chytili zlatistú farbu. Keď vychladnú, presypte ich do väčšej misy. 

2Pridajte mlieko, druhú polovicu cibule s výpekom z pečenej kačice, múku, žĺtok, soľ a mletú RASCU. Všetko dôkladne premiešajte a nakoniec zapracujte do hmoty sneh z 2 bielkov. Nechajte odpočinúť asi 15 minút, aby mohli rožky nasať vlhkosť. 

3Vytvorte gule, ktoré riadne utlačte a varte v pare asi 30 minút. Môžete ich uvariť aj v potravinárskej fólii v horúcej vode, ako keby ste varili klasickú knedľu.