Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Jarný kurací vývar

 



počet osôb
4

čas prípravy
120 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Vývary

Potrebujeme

2 ks menšej cibule
1 ks stredne veľkej mrkvy
1 ks stredne veľkého petržlenu
1 ks zeleru
2 strúčiky cesnaku
1 kg kuracieho skeletu
2 lyžice slnečnicového oleja
2 l vody
4 guľôčky celého korenia
2 ks bobkového listu
1 PL korenia Šalátové bylinky

Šalátové bylinky nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru zohrejte na teplotu 200 °C a pripravte si plech na pečenie.

2Zeleninu očistite a poukladajte na plech. Pridajte k zelenine kurací chrbát, pokvapkajte olejom a pečte na teplote 200 stupňov, cca. 40 minút.  

3Upečenú zeleninu s mäsom a kosťami vložte do hrnca, zalejte 2 litrami vody, pridajte korenie a varte minimálne hodinu.  

4Vývar preceďte cez jemné sitko, zeleninu nakrájajte na kolieska a mäso oberte z kostí. Pridajte ešte trošku korenia Šalátové bylinky.  

5Servírujte s rezancami.

Dobrú chuť.