Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Cesnakové bochníčky so syrom a korením Provensal

 



počet osôb
6

čas prípravy
20 min. príprava
1 hod. kysnutie
15 min. Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

Cesto:
500 g hladkej múky
2 lyžice mlieka
1 vajce
250 ml vody
1/2 kocky droždia
3 lyžice oleja
1 lyžička krupicového cukru
1 lyžica soli

Náplň:
200 ml kyslej smotany
1 vajce
1 lyžica oleja
korenie Provensál
soľ

200 g tvrdého syra (eidam alebo gouda)

Provensal nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si kvások: Do misky dajte vlažné mlieko, rozdrobené droždie, cukor a 1 lyžicu hladkej múky. Všetko zamiešajte a nechajte kvások "vykysnúť".

2Do veľkej misy preosejte múku, pridajte kvások, olej a vodu.

3Poriadne cesto prepracujte, nech v ňom niesu hrudky. Z cesta urobte "bochník".

4Nechajte cesto na teplom, suchom mieste kysnúť cca hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.

5Po vykysnutí rozdeľte cesto na menšie kúsky a rozvaľkajte ich na placky.

6Pripravte si plech, vyložte ho papierom na pečenie a položte naňho nachystané placky.

7Pripravte si zmes na náplň. Zmiešajte kyslú smotanu, vajce, olej, soľ a korenie a dobre premiešajte.

8Každú placku potrite zmesou, posypte nastrúhaným syrom a nechajte ešte cca 15 minút kysnúť.

9Vykysnuté bochníky dajte piecť do vopred vyhriatej rúry, pečte dozlata asi 15 minút na 200 °C.