Varte podľa korenia

Zemiakové knedlíky plnené údeným mäsom s kapustou

Bramborové knedlíky plněné uzeným se zelím

počet osôb
4

čas prípravy
80 min. príprava

obtiažnosť
obtížné

druh jedla
Česko

Potrebujeme

Zemiakové cesto:
700 g zemiakov
1170 g hrubej múky
80 g detskej krupice
1 vajce
soľ

Náplň:
400 g moravského udeného
2 cibule
olej
garlic paper

Kapusta:
1 kg kyslej kapusty
1 čl drvenej rasce
2 strúčiky česnaku
4 vrchovaté polievkové lyžice cibule
čerstvý chren podľa chuti
soľ

Na ozdobu:
Cibuľa smažená

Cibuľa pražená nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

Knedlíky:

1Deň vopred si uvarte zemiaky v šupke.

2Zemiaky olúpte a nastrúhajte najemno na strúhadle. Pridajte múku, krupicu, vajce a trochu soli a urobte ceeto – hotové je mäkké a poddajné, ale nelepí. Podľa potreby, môžete ešte trochu múky pridať. Cesto je určené na rýchle použitie, keď dlhšie stojí má tendenciu zriednuť.

3Cibuľu nakrájajte najemno a osmahnite na oleji  do sklovita. Udené mäso nakrájajte na malé kocky a pridajte k cibuli. Udené mäso s cibuľou osmahnite tak, aby bola cibuľa zlatá. Zmes nechajte cca 20 minút vychladnúť.

4Do veľkého hrnca dajte variť vodu na knedlíky a osoľte ju. Udené mäso nakrájajte na kocky. Z cesta oddeľujte kúsky, z ktorých v pomqúčených dlaniach vytvoríte placky. Dostredu dajte pomocou lyžice zmes mäsa s cibule a zabaľte knedlíky. Tie varte na etapy vo vriacej vode 15 - 20 minút podľa veľkosti knedlíkov. Snažte sa knedlíky variť tak, aby sa nedotýkali. Hlavné je neukladať ich na seba. Knedlíky majú tendenciu sa prichytávať sa ku dnu, po chvíľke čo ich vložíte do vody. Tak ich po cca 3 minútach, od kedy ich vložíte do vriacej vody, odlepte od dna pomocou naberačky.

5Po 15 minútach urobte skúšku, či sú knedlíky uvarené. Knedlík rozkrojte a pozrite sa dovnútra. 

Kapusta:

1Kapustu trochu opláchnite pod prúdom vody, dajte do hrnca, zalejte vodou, prisypte rascu a soľ, varte do zmäknutia a potom sceďte.

2Do kapusty nastrúhajte cesnak, chren a vmiešajte 4 vrchovaté polievkové lyžice cibule opečenej na masle.

3Nechajte 20 minút odpočinúť.

Servírovanie:
Hotové knedlíky podávajte s kapustou a posypané smaženou cibuľkou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Cibuľa pražená
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky