Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Kelový prívarok

 



počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
30 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

1 stredný kel
trochu slaniny
1 ks cibule
masť
2 ks zemiaky
2 strúčiky cesnaku
pol čl RASCA DRVENÁ
1čl SPIŠSKÁ ZMES VALACH
štipka ČIERNE KORENIE MLETÉ
soľ
hladká múka

Rasca česká drvená nakúpite tu
Spišská zmes Valach nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu

Postup prípravy

1Kel nakrájajte na prúžky, zemiaky na menšie kúsky, cibuľu na drobno a slaninu na malé kocky.

2Na masti opečte slaninu, pridajte cibuľu a opečte dozlatista.

3Keď je cibuľa dozlatista upečená pridajte kel, zemiaky, všetko korenie, soľ a pretlačený cesnak. Podlejte vodou a na miernom plameni zemiaky varte do polomäkka.

4Rozmiešajte hladkú múku v troche vody. Keď sú zemiaky polomäkké, vlejte vodu s múkou do prívarku, nechajte vrieť 15 minút a máte hotovo.

 

Podávajte s opečenou špekáčkou alebo domácou sekanou. Recept na domácu sekanú nájdete v našej kuchárke.