Varte podľa korenia

Fazuľový guláš

Fazolový guláš

počet osôb
6

čas prípravy
15 min. príprava
6 min. varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Guláše

Potrebujeme

asi 1 kg bravčového pliecka
4 väčšie cibule
kúsok slaniny
2 PL masti
1 dcl suchého červeného vína
2 červené papriky alebo kápie
4 paradajky
2 hrste uvarených červených alebo čiernych fazúľ
1 plechovka červených fazúľ v sladkokyslom náleve
soľ
kyslá smotana na ozdobenie
1ČL GARLIC PEPPER
1ČL LAHÔDKOVÁ PAPRIKA
2 ČL MAĎARSKO
1ČL SATUREJKY

Rasca česká drvená nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Maďarsko nakúpite tu
Saturejka nakúpite tu

Postup prípravy

1Fazule namočte a uvarte do mäkka.

2Slaninu nakrájajte na kocky, cibuľu a papriku na drobno, paradajky na osminky a mäso na menšie kocky. Fazule z plechovky rozmixujte do hladka, budú fungovať ako zahusťovadlo.

3V hrnci vyškvarte slaninu, pridajte masť a cibuľu orestujte do ružova. Pridajte mäso, prudko ho opečte, prisypte nakrájanú papriku, zalejte červeným vínom, trochou vody a duste do polomäkka.

4Potom pridajte všetko korenie, znova podlejte vodou a duste kým nebude mäso mäkké.

5Pridajte rozmixované fazule v náleve, paradajky, uvarené fazule a ešte pár minút povarte.

Fazuľových gulášov je po svete stovky druhov. Toto je vlastný recept, ktorý môžete uvariť v kotlíku na záhrade alebo kľudne na sporáku v kuchyni. Vždy bude chutiť.

Podávajte s čerstvým chlebom alebo pita chlebom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Maďarsko
Všetky recepty s korením Saturejka

Späť na začiatok kuchárky