Zemiakové placky s údeným mäsom

Potrebujeme
1kg zemiakov
4 PL hladkej múky
4 ČL korenia GARLIC PEPER alebo 4 strúčiky cesnaku
2 PL majoránky
2 vajce
3 PL svetlého piva
asi pol kila údeného mäsa, krkovičky, stehna, slaniny
1 cibuľa
masť
Postup prípravy
1Na panvici na lyžici masti orestujte do zlata na kocky nakrájené údené mäso a potom nadrobno nakrájanú cibuľu. Nechajte vychladnúť.
2Zemiaky olúpte, nastrúhajte na jemno. Zo zemiakov vytlačte čo najviac vody, primiešajte všetko korenie, soľ, vajce, múku aj pivo a vmiešajte mäsovú zmes.
3Na masti v panvici z oboch strán do zlata upečte placky a jemne osušte papierovými utierkami.
Podávajte buď ako prílohu alebo hlavný chod.
