Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Zemiakové placky s údeným mäsom

 



počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
25 minut pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Klasická kuchyně

Potrebujeme

1kg zemiakov
4 PL hladkej múky
4 ČL korenia GARLIC PEPER alebo 4 strúčiky cesnaku
2 PL majoránky
2 vajce
3 PL svetlého piva
asi pol kila údeného mäsa, krkovičky, stehna, slaniny
1 cibuľa
masť

Garlic Pepper nakúpite tu
Majorán nakúpite tu

Postup prípravy

1Na panvici na lyžici masti orestujte do zlata na kocky nakrájené údené mäso a potom nadrobno nakrájanú cibuľu. Nechajte vychladnúť.

2Zemiaky olúpte, nastrúhajte na jemno. Zo zemiakov vytlačte čo najviac vody, primiešajte všetko korenie, soľ, vajce, múku aj pivo a vmiešajte mäsovú zmes.

3Na masti v panvici z oboch strán do zlata upečte placky a jemne osušte papierovými utierkami.

Podávajte buď ako prílohu alebo hlavný chod.