Varte podľa korenia

Zemiakové placky s údeným mäsom

Bramboráky s uzeným masem

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
25 minut pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Tradiční kuchyně

Potrebujeme

1kg zemiakov
4 PL hladkej múky
4 ČL korenia GARLIC PEPER alebo 4 strúčiky cesnaku
2 PL majoránky
2 vajce
3 PL svetlého piva
asi pol kila údeného mäsa, krkovičky, stehna, slaniny
1 cibuľa
masť

Garlic Pepper nakúpite tu
Majorán nakúpite tu

Postup prípravy

1Na panvici na lyžici masti orestujte do zlata na kocky nakrájené údené mäso a potom nadrobno nakrájanú cibuľu. Nechajte vychladnúť.

2Zemiaky olúpte, nastrúhajte na jemno. Zo zemiakov vytlačte čo najviac vody, primiešajte všetko korenie, soľ, vajce, múku aj pivo a vmiešajte mäsovú zmes.

3Na masti v panvici z oboch strán do zlata upečte placky a jemne osušte papierovými utierkami.

Podávajte buď ako prílohu alebo hlavný chod.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Majorán

Späť na začiatok kuchárky