Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Kačacie prsia na hráškovom korení s pečeným hráškom a pancettou

 



počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
15 min. Grilovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Davídkovy speciality

Potrebujeme

4 kačacie prsia zbavené kože
olivový a slnečnicový olej
korenie HRÁŠKOVÉ KORENIE
maslo
soľ

Pol kila zeleného hrášku
100 g panchety
2 mandarínky
maslo

Hráškové korenie nakúpite tu

Postup prípravy

1Kačacie prsia potrite slnečnicovým olejom, položte na horúci gril alebo panvicu a po niekoľkých minútach mäso otočte.

2V panvici alebo ohňuvzdornej miske rozpusťte maslo a pridajte HRÁŠKOVÉ KORENIE a mäso tam dajte.

3Mäso nechajte ešte pár minút v teplom grile alebo panvici v maslovom kúpeli s korením odpočinúť.

4Servírujte teplé. Priamo na tanieroch mäso posoľte, prelejte maslom s korením a pokvapkajte olivovým olejom.

5Slaninu nakrájajte na kocky, mandarínky olúpte, rozoberte na jednotlivé kúsky. Hrášok pár minút varte v pare alebo vriacej vode a potom nechajte odkvapkať.

6V panvici opečte slaninu s maslom, pridajte do horúceho tuku mandarínku, hrášok, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nechajte odpočinúť.

Skvelá netradičná príloha s kačacím mäsom je naozajstna lahôdka. Vyskúšajte a určite si toto jedlo zamilujete.

Dobrú chuť