Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Chilli con carne na ohni

 



počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
60 min. varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla

Potrebujeme

1 kg hovädzieho krku alebo hrude
2 cibule
8 rajčín
2 hrste kukurice
kúsok prerastenej slaniny
pol kila uvarenej čiernej alebo červenej fazule
1 plechovka červenej rozmixovanej zaváranej fazule v paradajkovej omáčke
2 lyžičky korenia mexiko
2 lyžičky vege-rajčátka
štipka oregana
štipka cayenského chilli podľa chuti
kúsok tmavej čokolády
soľ

Mexiko nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Oregano nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso a slaninu nakrájajte na rezance cibuľu nahrubo a paradajky na väčšie kusy.

2Slaninu orestujte potom opečte na orestovanej slanine mäso, pridajte cibuľu korenie soľ a pomaly duste do mäkka.

3Keď je mäso mäkké pridajte kukuricu, čokoládu, rozmixovanú fazuľu a ešte pár minút povarte.

4Na záver ešte pridajte fazuľu a paradajky. Nechajte chvíľu odpočinúť a podávajte s chlebom, tortilou alebo ryžou.

Chilli con carne je unikát v mexickej kuchyni. Na svete je snáď tisíc receptov. Tento je môj osobný, ktorý chutil všetkým ktorí ho ochutnali. Môžete ho pripraviť v kotlíku na ohni, ale tiež aj na sporáku v hrnci alebo v rúre. Ide to jednoducho a chutne.