Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

🇫🇷 Panenka ala Steak grilée avec mélange d'épices français Janette

 



počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
10 minut grilovanie
5 odpočívanie mäsa

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Steaky

Potrebujeme

4 asi 250 g steaky z bravčovej panenky
olivový a slnečnicový olej
1 ČL korenie FRANCÚZSKA ZMES ŽANET
maslo
soľ

Francúzska zmes Žanet nakúpite tu

Postup prípravy

1Steaky panenky potrite slnečnicovým olejom, položte na horúci gril a po niekoľkých minútach steaky otočte.

2V panvici alebo v ohňuvzdornej miske rozpusťte maslo a pridajte korenie. Do rozpusteného masla vložte mäso.

3Steaky nechajte ešte pár minút v teplom grile v maslovom kúpeli s korením odpočinúť. Doporučujeme grilovať do stavu medium, vo vnútri jemne ružové.

4Servírujte teplé na tanieroch. Mäso posoľte, prelejte maslom s korením a pokvapkajte olivovým olejom.

Osvedčený francúzsky spôsob úpravy mäsa, rýb aj zeleniny. Žiadne marinovanie, pripečené korenie a kvapkajúci olej. Upraví tepelne surovinu, potom dochutí korením a zjemní maslom alebo Ghí. Jednoduchšie to už nejde a výsledok je nezabudnuteľný.