Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Domáci karamel

 



čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Základní recepty

Potrebujeme

200 g cukru krupice
180 ml 33% smotany na šľahanie

Postup prípravy

1Do hlbokej nepriľnavej panvice nasypte cukor a nechajte ho rozpustiť. Dajte pozor, aby sa nepripálil.

2Než sa cukor rozpustí, v rajnici si ohrejte smotanu - musí byť horká, ale nesmie sa variť.

3Akonáhle je cukor rozpustený, pomaly do neho za stáleho miešania prilievajte horkú smotanu (pozor, aby ste sa nespálili - zmes v tejto fáze veľmi bublá a dosť naberie na objeme). Chvíľu zmes miešajte, pokiaľ sa všetko nespojí a potom odstavte zo sporáku a nechajte vychladnúť.