Srnčí rezeň

Potrebujeme
cca 1 kg srnčie stehno alebo chrbát
1 lyžička korenia DIVOČINA alebo ZMES BREZINA
2 lyžičky plnotučnej horčice
soľ
Trojobal:
hladká múka
vajce
strúhanka
Postup prípravy
1Mäso zbavte blán. Nakrájajte ho na menšie plátky a rozklepte.
2Korenie, soľ a horčicu dobre votrite do mäsa a nechajte chvíľu odpočinúť.
3Pripravte si trojobal - múku, rozšľahané vajce a strúhanku. Mäso obaľte postupne v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Vypražte ho v panvici na rozpálenom slnečnicovom oleji.
4Rezne osušte papierovými obrúskami, posoľte a podávajte so zemiakovou kašou alebo s čerstvým chlebom a kyslou uhorkou.
