Objednaj do 17.12. a garantujeme doručenie do Vianoc 🎁

Poctivá jesenná kapustnica

 



počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
30 min. 30
40 min. 40

obtiažnosť
střední

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

500 g kyslej kapusty
700 g údených rebier
1 klobása čabajkového typu
1 cibuľa
4 zemiaky
cca 4 hríby
2 lyžice korenia Valach
masť na restovanie
soľ

Spišská zmes Valach nakúpite tu

Postup prípravy

1Uvarte vývar z údených rebier. 

2Klobásu nakrájajte na pol kolieska, cibuľu nahrubo a všetko osmažte s korením Valach na masti. Pridajte na plátky nakrájané hríby a ešte chvíľu restujte spoločne s klobásou. 

3Z kapusty vytlačte vodu, ale nevylievajte ju. Nechajte si ju v šálke, keby bolo treba polievku viac okysliť. Kapustu ochutnajte - ak je príliš kyslá, prepláchnite ju. Kapustu nakrájajte a pridajte do hrnca ku klobáse. 

4Zmes premiešajte, zalejte údeným vývarom a varte kým nie je kapusta mäkká. Zhruba pól hodiny. 

5Medzitým oškriabte zemiaky, nakrájajte na kocky a uvarte v druhom hrnci. 

6Uvarené rebrá oberte, mäso prihoďte do polievky a pridajte uvarené zemiaky. 

7Dochuťte soľou, prípadne vodou z kyslej kapusty.