Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Lečo s klobáskou

 



počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Česko

Potrebujeme

Olej
1 pikantná klobása
2 cibule
500 g čerstvých rajčín
500 g bielych paprík
1 lyžica rajčinového pretlaku
5 vajec
1 lyžička majoránky
1 lyžička korenia paella a rizoto
soľ, farebné korenie
jarná cibuľka

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Paella a rizoto nakúpite tu

1Na menšie kocky nakrájajte cibuľu a na väčšie papriku a rajčinu. Klobásku nakrájajte na pólkolečká.

2Na troche rozpáleneho oleja rozpečte klobásku, po tom, čo pustí šťavu pridajte cibuľu.

3Po tom, čo cibuľa zmäkne a klobáska sa trošku prepečie, pridajte lyžicu rajčinového pretlaku a zamiešajte. Následne pridajte rajčinu a papriku a opekajte, pokiaľ zelenina nezmäkne.

4Do misky si rozklepte 5 vajíčok, posoľte, pridajte zmes paella a rizoto a rozmiešajte. Vajíčka vylejte na rozpálenu panvicu a spravte vláčne miešané vajíčka.

5Vajíčka vmiešajte do zmäknutej zeleniny. Lečo by malo byť husté, nie príliš vodové, v takom prípade odlejte vodu, ktorú mohli vypustiť rajčiny.

Hotový tanier dozdobte jarnou cibuľkou a podávajte s čerstvým chlebom alebo v prípade staršieho chleba s topeničkami.

Dobrú chuť!