Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Kura na kapuste

 



počet osôb
4

čas prípravy
0 min. príprava
10 min. Príprava
50 Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

4 kuracie štvrte
1 bal. kyslej kapusty
150 g slaniny
korenie Davídkovo pečené kura
prípadne korenie Gril a ražeň alebo Méďa gril
smažená cibuľka
masť
soľ
zemiakové knedličky alebo zemiakové halušky (gnocchi)

Davídkovo pečené kura nakúpite tu
Gril a ražeň nakúpite tu
Méďa gril nakúpite tu
Cibuľa smažená nakúpite tu

Postup prípravy

  1. Kura umyte, dôkladne osušte, nakoreňte a nasoľte zo všetkých strán. Zohrejte rúru na 220 stupňov. 
  2. Zlejte vodu z kyslej kapusty a ochutnajte ju. Ak je priveľmi kyslá, môžete ju prepláchnuť vodou. Kapustou vyložte pekáčik alebo zapekaciu misu. 
  3. Nakrájajte slaninu na plátky a poukladajte ju na kapustu. Všetko ešte posypte korením. 
  4. Na kapustu a slaninu naskladajte kura a na každý kus mäsa dajte trošku masti. 
  5. Pečte pri teplote 220 stupňov približne 45 – 60 minút. Kura musí byť dozlata a mať chrumkavú kožtičku. 
  6. Podávajte so zemiakovou žemľou alebo napríklad s haluškami. Recept na zemiakové knedle nájdete TU!
  7. Hotové jedlo môžete posypať našou chrumkavou smaženou cibuľkou. 

Prajeme dobrú chuť!