Kura na kapuste

Potrebujeme
4 kuracie štvrte
1 bal. kyslej kapusty
150 g slaniny
korenie Davídkovo pečené kura
prípadne korenie Gril a ražeň alebo Méďa gril
smažená cibuľka
masť
soľ
zemiakové knedličky alebo zemiakové halušky (gnocchi)
Davídkovo pečené kura nakúpite tu
Gril a ražeň nakúpite tu
Méďa gril nakúpite tu
Cibuľa smažená nakúpite tu
Postup prípravy
- Kura umyte, dôkladne osušte, nakoreňte a nasoľte zo všetkých strán. Zohrejte rúru na 220 stupňov.
- Zlejte vodu z kyslej kapusty a ochutnajte ju. Ak je priveľmi kyslá, môžete ju prepláchnuť vodou. Kapustou vyložte pekáčik alebo zapekaciu misu.
- Nakrájajte slaninu na plátky a poukladajte ju na kapustu. Všetko ešte posypte korením.
- Na kapustu a slaninu naskladajte kura a na každý kus mäsa dajte trošku masti.
- Pečte pri teplote 220 stupňov približne 45 – 60 minút. Kura musí byť dozlata a mať chrumkavú kožtičku.
- Podávajte so zemiakovou žemľou alebo napríklad s haluškami. Recept na zemiakové knedle nájdete TU!
- Hotové jedlo môžete posypať našou chrumkavou smaženou cibuľkou.
Prajeme dobrú chuť!
