Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Domáci perník s marmeládou

 



počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
40 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

400 g hladkej múky
200 g práškového cukru
1 kypriaci prášok
500 ml mlieka
200 ml oleja
2 vajcia
2 lyžičky Korenia na perníky alebo Korenia do múčnikov
1 lyžička škorice
1 lyžička sódy bikarbóny
Pohár ríbezľového, višňového alebo černicového džemu (do cesta)

Korenie na medovníky nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Korenie do múčnikov nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru predhrejte na teplotu 160 °C.

2Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a dôkladne rozmiešajte tak, aby v ceste nezostali hrudky nerozmiešanej múky.

3Pripravte si hlbší plech, vyložte ho papierom na pečenie a vylejte cesto. Pečte cca 15 minút. Či je perník už upečený zistíte zapichnutím špajdle do cesta. Ak po vytiahnutí zostane čistá, perník je už upečený. 

4Upečený perník nechajte vychladnúť vo forme.

Tip: perník môžete servírovať s džemom, citrónovou alebo čokoládovou polevou, prípadne len poprášený práškovým cukrom.