Krkovička pečená na kyslej kapuste so zemiakovými nokmi

Potrebujeme
asi kilo bravčovej krkovičky
pol kila kyslej kapusty
2 cibule
masť
Korenie KOLENÁ, REBRÁ alebo DRVENÁ RASCA
soľ
1 balenie zemiakových nokov
Postup prípravy
1Krkovičku nakrájajte, osoľte a naklepte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na hrubo. Kapustu prepláchnite pod prúdom vody a pokrájajte ju na drobno.
2V panvici rozohrejte masť, mäso na nej prudko zatiahnite, posypte korením KOLENÁ, REBRÁ a odložte bokom. Do panvice pridajte cibuľu a chvíľu restujte.
3. Do pekáča nasypte kapustu, na ňu naukladajte mäso zasypte cibuľou, podlejte malým množstvom vody, priklopte prikrývkou a pečte asi hodinu kým nie je mäso mäkké. Odkryte prikrývku pekáča a ešte chvíľu pečte pod horúcim vzduchom s ventilátorom.
4Medzitým uvarte noky podľa návodu.
Noky buď podávajte samostatne alebo ich zmiešajte s kapustou a podávajte ich ako prílohu k pečenému mäsu.
Vytisknout recept Sdílet Všetky recepty s korením Kolená, rebrá
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Späť na začiatok kuchárky
