Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Grilované bravčové špízy so zemiakmi

 



počet osôb
8

čas prípravy
60 min. príprava
10 min. grilovanie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Vepřové

Potrebujeme

1,5 kg bravčovej krkovičky
1,5 kg malých nových zemiakov
150 g anglickej slaniny
lístky čerstvej šalvie
4 menšie cibule
soľ
Zemiačik
Garlic Pepper
Bravčová pečienka alebo drvená rasca
3 lyžice masla

Postup prípravy

1Zemiaky umyjte a predvarte v osolenej vode. Zemiaky by mali byť uvarené do polomäkka.

2Medzitým si pripravte mäso. Mäso nakrájajte na cca pol centimetrové plátky a zľahka ich rozklepte. Mäso posoľte, posypte korením Bravčová pečienka alebo rascou či Garlic Pepprom a nakrájajte na približne 3 cm hrubé prúžky.

3Plátky anglickej slaniny si rozkrájajte na polovicu. Na každý prúžok mäsa si nachystajte jeden šalvijový lístoček. Anglickú slaninu, šalviu a mäso zrolujte do malých roládok.

4Cibuľu si nakrájajte na mesiačiky, tak ako na fotke. 

5Cibuľu, zemiaky a malé mäsové roládky striedavo napichujte na špajle. Špízy grilujte 10-15 minút a priebežne otáčajte. Na záver grilovania zemiaky potrite rozpusteným maslom so Zemiačikom.

Prajeme dobrú chuť.