Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Tofu so sušenými paradajkami, špenátom a bulgurovým šalátom

 



počet osôb
2

čas prípravy
10 min. príprava
2 hod marinovanie tofu
15 min restovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vegan

Potrebujeme

1 balenie údeného tofu
2 lyžice nakladaných sušených krájaných paradajok
1 balenie čerstvého listového špenátu
2 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
1 ČL korenia NEMÄSO
bulgur
1 veľká paradajka
½ šalátovej uhorky
jarná cibuľka
1 ČL korenia MAROKO
1 ČL korenia GRÉCKE BYLINKY
soľ

Nemäso nakúpite tu
Grécke bylinky nakúpite tu
Maroko nakúpite tu

Postup prípravy

1. Tofu nakrájajte na kocky, posypte korením NEMÄSO, posoľte, pridajte roztlačený cesnak a olej. Aspoň 2 hodiny nechajte zmes marinovať pri izbovej teplote.  

2Uvarte bulgur podľa návodu a nechajte vychladnúť.  

3Na rozpálenej panvici orestujte na oleji tofu, pridajte sušené paradajky a špenát. Približne 5 minút restujte do zlatista.  p

4Nakrájajte na drobno zeleninu, zmiešajte so studeným bulgurom, pokvapkajte olivovým olejom, krémovým balzamikovým octom (prípadne pastou), okoreňte zmesou GRÉCKE BYLINKY a dosoľte.  

Dobrú chuť.