Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Tagliatelle s 'hubovým' baklažánom

 



počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

2 pl olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 kl rozmarínu
1 a 1/2 kl šalvie
2 kl korenia Hubár
500 g baklažánu
50 g baby špenátu
200 g mäkkého kozieho syra
soľ, čierne korenie

tagliatelle
zrelá hruška
parmezán
vlašské orechy
balzamikový ocot
olivový olej
čierne korenie, soľ

Postup prípravy

1Uvarte cestoviny podľa návodu na obale.

2Medzitým rozohrejte vo veľkej panvici olej. Nadrobno nakrájajte cesnak a spolu s rozmarínom a šalviou ho minútku restujte, kým nezačne rozvoniavať.

3Baklažán nakrájajte na tenké polkolieska, pridajte do panvice, zasypte Hubárom a na stredný výkon pečte kým nezozlatne. Priebežne premiešavajte, nech sa neprilepí ku dnu. 

4Odstavte zo sporáku, vmiešajte špenát a rozdrobený kozí syr. Keď špenát zvädne a syr sa rozpustí, podľa chuti osoľte a okoreňte. Keď je omáčka veľmi suchá, pridajte trošku vody.

5Do omáčky zľahka vmiešajte cestoviny a servírujte s niekoľkými plátkami hrušky, posypané syrom, nasekanými orechami, ochutené a pokvapkané trochou oleja a octu. 

Dobrú chuť, stojí to za to! :)