Hráškový quiche s mätou

Potrebujeme
Korpus:
175 g ražnej múky
100 g masla
1 vajce
1 lyžička soli
1/2 lyžičky čierneho mletého korenia
1 - 2 lyžice studenej vody
Náplň:
450 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
2 jarnej cibuľky
100 ml suchého bieleho vína
100 g syra feta
3 vajcia
2 lyžice mlieka
hrsť čerstvých lístkov mäty
soľ, čierne korenie
maslo na vyprážanie
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
Postup prípravy
1. V mise zmiešajte všetky suroviny na korpus a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho hodinu chladiť v chladničke, potom z neho vyvaľkajte tenkú placku a vyložte ňou koláčovú formu s priemerom 22 - 24 cm.
2Rúru rozohrejte na 175 stupňov. Cesto popichajte vidličkou, položte na neho papier na pečenie a posypte fazuľami. Pečte 15 minút, potom odstráňte fazule a papier a dopekajte ešte asi 10 minút. Korpus musí byť úplne upečený.
3Na masle speňte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a pridajte 3/4 hrášku (1/4 odložte na ozdobenie upečeného quiche). Dochuťte soľou a korením, podlejte bielym vínom a krátko poduste.
4Zmes rozložte na cesto vo forme, posypte ho rozdrobenou fetou a zalejte vajcami rozšľahaným s mliekom.
5Quiche dajte piecť asi na 30 minút na 180°C, kým nebude zmes tuhá. Potom ho nechajte vo forme vychladnúť a až potom ho z nej vyberte.
Povrch posypte čerstvým hráškom a lístkami mäty a hurá doňho! :)
