Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Cibuľová polievka

 



počet osôb
4

čas prípravy
50 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

3 veľké cibule
3 strúčiky cesnaku
3 PL oleja
2 PL hladkej múky
1 ČL Tymianu
1 ks Bobkový list
štipka Bieleho korenia
štipka Čierneho korenia
2 dcl bieleho vína
soľ
drvená rasca podľa chuti

Bobkový list celý nakúpite tu
Korenie biele mleté nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

1. Cibuľu očistite a nakrájajte na polovičné kolieska, cesnak prelisujte. 

2Na oleji speňte cibuľu. Na miernom plameni, prikryté pokrievkou nechajte zhnednúť, duste cca 15 minút. Občas premiešajte, aby sa cibuľa nepripálila.  

3Pridajte cesnak, minútku restujte a následne poprášte múkou. Nechajte variť ešte 2 minúty. Pozor však, aby ste obsah nepripálili! , 

4Prelejte vínom. Nechajte odpariť alkohol a pridajte bobkový list, čierne a biele korenie, prípadne drvenú rascu. Zalejte trochou vody a nechajte bublať na miernom plameni 10 až 15 minút.

5Dolejte vodou a všetko spolu dôkladne premiešajte. Polievka by mala  vo finále mať hnedastú farbu. 

Dobrú chuť.