Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Caponata catanese - sicílska zeleninová zmes

 



počet osôb
8

čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

2 lyžice oleja
3 strúčiky cesnaku
2 cibule nakrájané na drobno
4 šálky nakrájaného baklažánu (cca 1 väčší baklažán)
4 šálky nakrájaných rajčín
1 červená paprika nakrájaná na tenké plátky
2 lyžice bieleho vinného octu
2 lyžice kapár
1 lyžica talianskych byliniek
soľ

Talianske bylinky nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo veľkej panvici (napríklad vo woku) na strednom plameni restujte 2 - 3 minúty nakrájanú cibuľu a cesnak. Zatiaľ čo sa to restuje, nakrájajte baklažán na kocky o veľkosti približne 2 cm a pridajte do panvice. Dochuťte soľou.

2Baklažán restujte asi 5 minút do zmäknutia. Pokiaľ baklažán začne vypadať suchý, pokvapkajte ho ešte olejom.

3Do panvice pridajte nakrájané rajčiny, papriku, talianske bylinky a ocot a nechajte zmes variť asi 15 - 20 minút, pokiaľ rajčiny a papriky nezmäknú.

4Pridajte kapary.

5Zmes uchovávajte v chladničke.

Túto zmes môžete podávať ako predkrm na rozpečenej bagetke, ku grilovanému mäsu či rybe alebo si ju vychutnať len tak.