Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Biela fazuľová polievka so zemiakmi a kyslou smotanou

 

Bielu fazuľovú polievku mám spojenú s detstvom. Robila ju moja babička a ja som si ju časom prispôsobila. Je jemná, hustá a sýta. Jedinečnú chuť jej taktiež dodáva biela fazuľa. Má príjemnú maslovú chuť a pri varení drží tvar a v polievke aj pekne vyzerá. Najčastejšie robím túto polievku vo verzii bez lepku a zahusťujem ju neutrálnou ryžovou múkou.


čas prípravy
20 min. príprava
20 varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

2 balenia konzervovanej veľkej bielej fazule
2 cibule
2 mrkvy
350 g zemiakov
4 lyžice jemne mletej múky
1,5 L zeleninového vývaru
100 ml smotany na šľahanie
1 téglik kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
1 PL korenia Detské bylinky Eliška
4 bobkové listy
soľ a čierne korenie
prepustené maslo Ghí

Detské bylinky Eliška nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu

Postup prípravy

1Na drobno nakrájanú cibuľu zľahka orestujte na prepustenom masle alebo olej. Pridajte polovičné krúžky nakrájanú mrkvu a opäť zarestujte. Posypte 4 lyžicami múky a minútu miešajte a restujte.  

2Do hrnca nalejte vývar, ochuťte bobkovým listom a novým korením. Varte asi 10 minút.  

3Zemiaky nakrájajte na menšie kúsky a pridajte do hrnca. Osoľte, okoreňte, dochuťte cesnakom a korením Detské bylinky Eliška. Varte asi 10 minút. 

5V miske rozmiešajte do hladka kyslú smotanu. Vložte do hrnca opláchnutú fazuľu a pripravenú smotanu vmiešajte do polievky. Krátko prehrejte a servírujte. 

Dobrú chuť.