Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Treska s batátovo - zemiakovým pyré

 



počet osôb
2

čas prípravy
20 min. príprava
20 min pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Batolata

Potrebujeme

200 g tresky
1 lyžička korenia rasca česká drvená
1 lyžičky soli
1 lyžice masla
1 batát
3 zemiaky
100 ml mlieka
1 mrkva

Detské rascové korenie nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru nahrejte na 200 stupňov. 

2Zemiaky a batát očistite, nakrájajte na malé kocky a uvarte do mäkka. 

3Rybu očistite, osoľte, posypte kmínom. 

4Na plech dajte papier na pečenie, položte na neho rybu, na ňu plátky masla a pečte zhruba 20 minút. 

5Mrkvu nakrájajte na kolieska a uvarte vo vode alebo v pare. 

5Preceďte vodu zo zemiakov a batátov, nalejte mlieko, posoľte a rozmixujte tyčovým mixérom. 

Podávajte spoločne.