Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Thajský šalát s krevetami

 



počet osôb
2

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

5 lyžíc šťavy z limetky
2 lyžičky jemne nastrúhanej kôry z limetky
3 lyžice rybacej omáčky
1 a ½ lyžičky cukru
soľ
štipka cayenského chilli
300 g vylúpaných veľkých kreviet
1 červená cibuľa nakrájaná na plátky
1 šálka nahrubo nasekaných lístkov koriandru
½ šálky nahrubo nasekaných lístkov mäty
½ šálky nahrubo nasekaných pražených nesolených arašidov

jazmínová ryža alebo ryžové rezance k podávaniu

Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Do veľkého hrnca nalejte vodu, osoľte ju a priveďte k varu.

2Vo veľkej mise zmiešajte šťavu a kôru z limetky, rybaciu omáčku, cukor, soľ a chilli. Chuť by mala byť dosť kyslá, ale zároveň slaná, korenená a sladká.

3Akonáhle voda vrie, dajte do nej ošúpané krevety a varte cca 2 - 3 minúty. Dajte pozor, aby ste ich neprevarili. Dobre sceďte.

4Uvarené krevety pridajte do omáčky a dobre premiešajte. Pridajte šalotku, koriander a mätu. Premiešajte a dajte do servírovacej misy.

5Posypte arašidy a dozdobte bylinkami.

6Ihneď podávajte s horkou ryžou alebo ryžovými rezancami.