Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Kuracie s teriyaki omáčkou

 



počet osôb
4

čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

4 ks kuracích pŕs

Na omáčku

1/2 šálky sójovej omáčky
1/2 šálky medu
1/4 šálky ryžového octu
1 PL sezamového oleja
1/4 šálky na jemno nasekanej šalotky
3 strúčiky cesnaku
1 PL ZÁZVORU MLETÉHO
ČIERNE MLETÉ KORENIE
1/4 šálky vody
2 PL kukuričného škrobu
CHILLI MLETÉ

Zázvor mletý nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Chilli mleté nakúpite tu

Postup prípravy

1V mise zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku (okrem kukuričného škrobu a vody) a rozšlahajte metličkou.

2Kuracie prsia si umyjte, očistite a nakrájajte na malé kúsky. Dajte do hrnca a zalejte pripravenou omáčkou.

3Na miernom ohni priveďte do varu. Varte asi 15 minút kým nebude mäso hotové. Behom varenia musí byť mäso ponorené v omáčke, aby sa varilo rovnomerne. Občas zamiešajte, aby sa omáčka nepripálila.

4Keď je mäso hotové, vyberte ho z omáčky, nechajte odkvapkať a dajte na bok. V hrnčeku rozšľahajte vodu s kukuričným škrobom a zmes vlejte do omáčky a stále varte na miernom ohni. Varte za stáleho miešania do zhustnutia asi 2 minúty.

Odporúčame podávať s jasmínovou ryžou a jarnou cibuľkou.

Dobrú chuť.