Ázijske pomarančové kurča

počet osôb
4
čas prípravy
30 min. príprava
obtiažnosť
jednoduché
druh jedla
Asia
Potrebujeme
Omáčka:
1/4 šálky vytlačenej pomarančovej šťavy
2 lyžice bieleho vinného octu
2 lyžice sójovej omáčky
chilli
2 lyžičky granulovaného cesnaku
1 lyžička drvenej pomarančovej kôry
1/2 lyžičky mletého zázvoru
1/4 šálky trstinového cukru
750 g kuracích pŕs
1 vajce
1/2 šálky kukuričného škrobu
2 lyžice trstinového cukru
3 lyžice olivového oleja
Na ozdobenie:
jarná cibuľka
čierny seznam
Postup prípravy
1V miske zmiešajte všetky suroviny na omáčku, poriadne premiešajte a dajte bokom.
2Pripravte si dve misky. Do jednej dajte vajíčko a rozšľahajte. Do druhej nasypte kukuričný škrob, 2 lyžice trstinového cukru a premiešajte.
3Mäso nakrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do rozšľahaného vajíčka a potom obaľte v zmesi škrobu s cukrom.
4Na veľkú panvicu nalejte olivový olej, nechajte poriadne zohriať a potom pridajte nachystané mäso. Smažte asi 6 minút, kým sa mäso nezatiahne a nezačne zlatnúť.
5Na mäso nalejte pripravenú omáčku, znížte teplotu a nechajte variť cca 10 minút.
Tip: Hotové mäso dozdobte černým sezamom a jarnou cibuľkou. Podávajte s ryžou.
