Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Ázijské hovädzie s brokolicou

 



počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava
60 min. dusenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

800 g hovädzie stehno
1 brokolica
1 väčšia cibuľa
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica rybacej omáčky
1 lyžica korenia Česká Čína
vývar na podlievanie
olej

2 šálky jazmínovej ryže
1 lyžičky Čierneho sezamu

Slovenská čína nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na malé pásiky a opražte zo všetkých strán na rozpálenom oleji vo wok panvici.

2Cibuľu nakrájajte na mesiačiky a opražte s mäsom do zlata. Prisypte korenie Česká Čína a premiešajte. 

3Nalejte na zmes sójovú a rybiu omáčku, prikryte a duste, pokiaľ nebude mäso mäkké. Podľa druhu, kvality a staroby mäsa to trvá zhruba 60 - 90 minút. Priebežne podlievajte vývarom, prípadne dochucujte omáčkami. Približne po 45 minútach pridajte nakrájané hlavičky brokolice. 

4Ryžu niekoľkokrát prepláchnite, pokiaľ nebude voda číra. Zalejte vodou asi 1 cm nad okraj ryže a varte cca 20 minút do zmäknutia. V priebehu varenia ryžu nemiešajte. 

5Servírujte na tanier zmes mäsa a ryžu posypanú čiernym sezamom.