Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Domáca pizza so šunkou a šampiňónmi

 



počet osôb
2

čas prípravy
45 min. príprava
2,5 hod. kynutí těsta
12 min. pečení

obtiažnosť
střední

druh jedla
Světová kuchyně

Potrebujeme

cesto (viď recept Cesto na pizzu)

Paradajkové sugo:
1/4 plechovky drvených paradajok
1/2 ČL TALIANSKYCH BYLINIEK
troška KORENIA ČIERNEHO MLETÉHO
soľ

120 g kvalitnej šunky s vysokým podielom mäsa
170 g syra Gouda
50 g mozzarelly
1 hrsť očistených a nakrájaných šampiňónov
1 hrsť čiernych olív
1 ČL TALIANSKYCH BYLINIEK na posypanie

Talianske bylinky nakúpite tu
Talianske bylinky v koreničke nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Korenie černe mleté v koreničke nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si cesto podľa tohto receptu.

2Keď budete mať cesto hotové, rozvaľkajte ho do okrúhleho tvaru tak, aby malo v priemere cca 30 cm. Okraje môžete nechať trošku hrubšie, zvyšok by mal byť rovnomerne tenký. Takto pripravené cesto preneste na olejom potretý plech (najlepšie okrúhly).

3Rúru zohrejte na teplotu 200 °C.

4V miske zmiešajte všetky ingrediencie na sugo a potrite ním cesto. 

5Na sugo naukladajte na kúsky natrhanú šunku, nastrúhajte na ňu syr Gouda, naskladajte kúsky mozarelly, posypte na plátky nakrájanými šampiňónmi, pridajte čierne olivy a nakoniec všetko zľahka posypte TALIANSKYMI BYLINKAMI.

6Pečte v rozohriatej rúre cca 12 minút.